NLP cikkek

Cikkek az NLP-ről

10 dolog, amire az NLP-t használhatod

10 dolog, amire az NLP-t használhatod
Írta: Tracy Hoobyar

Az NLP egy hihetetlenül hatásos módszer, amely lehetővé teszi számodra, hogy gyökeresen megváltoztasd az életed. A leggyakrabban a következő kérdéssel találkoztam eddig: "Hogyan segíthet az NLP az életemben?" Most sorolhatnám a különféle életterületeket, és a változásokat, amelyeket az NLP tett lehetővé számomra, de úgy gondolom, talán jobb lenne ezt közérthetőbb formában leírni.

Véleményem szerint tehát az alábbiakban felsorolt összes változást megvalósíthatod az életedben, ezáltal pedig könnyebben megtalálod majd másokkal a közös hangot. Ezalatt egyaránt értem a munkatársaidat, főnöködet, házastársadat, gyerekeidet, szüleidet. Az NLP segít abban, hogy jó kapcsolatot építs ki másokkal. A változás erőteljes, és oly gyorsan és finoman végbemehet, hogy mások akár észre sem fogják venni. Feltűnik majd nekik, hogy jobban kijössz velük, de nem fogják tudni pontosan, hogy miért.

Következzék egy lista azokról a dolgokról, amit az NLP 10 legerőteljesebb felhasználási módjának tartok.

 

Megoldás az allergiára

Az allergiák sokunknak keseríti meg az életét. Akár az ember legjobb barátjára, akár azokra a gyönyörű, tavasszal nyíló virágokra vagyok allergiás, biztosan te is egyet értesz azzal, hogy az élet könnyebb volna ezen allergiák nélkül. Valószínűleg próbáltál már mindenféle gyógymódot és kezelést. Képzeld csak el azt a szabadságot, amikor nem kell mindenhova magaddal cipelned a piruláidat, vagy amikor nem kell azt mondanod a gyerekeidnek, hogy nem lehet kiskutyájuk, mert attól folyton könnyezik a szemed.
Az allergiák leküzdése az NLP egyik legelterjedtebb felhasználási módja, s azok közé tartozik, amelyektől valódi hírnévre tett szert a módszer. Gyógymódnak ugyan nem mondható, lehetővé teszi számodra, hogy újraprogramozd az immunrendszered. Az allergia-eljárás segít az agyadnak felismerni, hogy mi az, ami valóban veszélyes rád, és mi az, ami nem. Miután keresztülmentél ezen a folyamaton, te is élvezheted azt a szabadságot, amit sokan mások. Képes leszel a már megszokott könnyezés, és viszkető érzés nélkül eltölteni a napjaidat, a tüsszentés megszűnik, te pedig egy olyan szintű kényelmet érzel majd, amit már évek óta nem éltél át.

Az NLP előfeltevései

Az NLP előfeltevései

Az NLP előfeltevéseit nem tekinthetjük filozófiának, hitvallásnak, sem pedig szabályoknak. Nem akarjuk őket bebizonyítani, s talán ez nem is volna lehetséges. Mindazonáltal ezek az állítások sziklaszilárdan alátámasztják ez összes NLP gyakorlatot, s végigkísérnek minket - akik lelkesen isszuk magunkba az NLP minden cseppjét - a legapróbb rögzítéstől kezdve a az életfonalunkon át egészen a spirituális NLP kalandozásokig.