A tévé megeszi az agyadat

8 Hozzászólás

március 15, 2010

NLP, önismeret, paradicsomleves betűtésztával, a tv megeszi az agyad

Na, nem csak a tévé, hanem a sok képernyő általában. 

Képernyőtlen napokat kellene csinálni a gyerekeink meg a saját fejlődésünk érdekében, azt gondolom néha. 

Én nagyon bírom a gépeket. Már nem a motoros kapára gondolok, bár az is kedves kis jószág lehet, azonban ritkábban szoktam kontaktusba kerülni vele. Mondjuk a számítógép. Laptop. Meg a mobil. Meg a PSP. Meg a Nintendo. Meg a Wii. Meg a mittudomén. 

Szóval azt gondolom, ha egy jó filmet megnézel, elmerülsz benne, s kicsit - mivel az alkotott élmények éppúgy megérintenek, mint a valóságosak - belépsz abba a világba, s zömében  kilépsz a sajátodból. 

A játékok és filmek világára gondolok igazándiból. Na hát amúgy nem tudom, minek írom ezt, mert teljesen mást kellene írnom, de azt majd inkább ezután fogom megírni. Mert óvodás koromban a betűtésztaleves baromira tetszett, és most ez a kép rendesen megfogott, és komolyan azt gondolom, hogy a tévé az tényleg felzabálja az agyunkat. HA sokat nézzük. 

Mert amikor belépsz a film vagy a játék világába, akkor ugye a másikból kilépsz. S ha ezt nagyjából egész nap teszed, akkor persze egyre kevesebbet leszel a saját magad filmjének főszereplője, hanem egyéb történetekben fogsz élni. Mert amikor nézed vagy játszod, benne vagy, s amikor nem vagy benne, mert épp dolgozol vagy a kedveseddel vagy, vagy a családoddal, vagy a Tóttal, na akkor is ez jár a fejedben, hogy mi lesz a következő részben, vagy lejött-e már a 7. évad, vagy hányas pályán tartok, szóval melyik is a következő pálya.  

Ez a pálya. 

Kemény lenne egy képernyőtlen nap, mert hogy a mobilt is ki kéne kapcsolni. Persze azt úgyis elhagyom néha itt-ott, na de mi volna, ha nem volna internet. Nettelen nem lehetetlen? 

Kicsit úgy érezném magam, mint amikor Neo-t lekapcsolták a hálózatról a Mátrixban. Na és ez a durva, ha az ember már otthonosabban mozog virtuálban, mint reálban. Ha mikor már nagyon álmos vagyok, akkor feljön egy ablak, hogy "alacsony töltöttségű telep" és akkor vagy kilépek, vagy azonnal csatlakoztatom magam egy kávéhoz. 

Persze ez biztos teljesen privát mindenkinél, hogy mennyire virtuál meg mennyire reál. 

Privát virtuál-reál. Erről most egy az egybe beugrott a paradicsomleves betűtésztával.  

Akkor a tévé az megeszi az agyamat, ugye?

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Hát igen, és olyanról is lehet hallani, hogy az interneten ismerkedtek meg, és aztán összekötötték az életüket. A net egyszerre rombolja és építi az emberi kapcsolatokat. Tudni kell használni.

  • Addig amig uj, érdekes az internetezés addig most erre szánom minden időmet. Egy hónapja tanulom és ismerekdem a hálozati világgal. Én már hallottam olyanról, hogy ez volt a válo ok "Én már nem is kellek, mert amióta számítógép van itthon, azóta romokban hever a házaséletünk. Nekem ilyen gondom nincs, de a Tv-t csak akkor látogatom meg amikor kedvenc vigjátékot láthatok pihenésül. Szerintem sok sárgarépát kellene ennem,mert a legtöbb időmet az interneten töltöm, ez jot tesz a szemnek erősíti a látást.

  • Nem kéne a lépcsőzés, ha rendesen be volna állítva a program. A csokit a számítógép közelében kell tartani, ez teljesen egyértelmű.

  • 😉 Javaslom előtte a "sport-0" program telepítését. Mivel komoly lépcsőzéssel jár!:)

  • Minden kijelentkezéshez meg bejelentkezéshez jár egy csoki? Apám, ez valami spéci plugin? Hol a link, hadd tőtöm! ;o)

  • Az én agyam ehetetlen!!!! Velem a tévé tehetetlen.Ám de bár. Szívesen tartok képernyő mentes napot, még telefon nélkül is kibírom ha a gyerekem legalább velem van. Viszont sokkal sokkal bosszantóbb az ha van net, DE nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon lassú (értsd, mire ide bejelentkeztem addig lementem csokiért és visszaértem) – vagy csak az adott oldal lassú, mint ha nincs net.Szóval ha van net. Legyen net. Ha nincs net, akkor ne legyen:)

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >