Nyakunkon az április! Megvan a szivárvány?

3 Hozzászólás

március 28, 2010

NLP, önismeret, szivárvány, nyakunkon az április

Ezen a héten öltözik át a március áprilisba. Érdekes, hogy nem csak a naptárban váltakoznak egymás után a hónapok. Bennem is ugyanúgy. Van, amikor tavaszi jókedvem van. Néha nyári elmélázós-merülős. Őszidolgozós vagy téli szomorkás-szeretetteljes.

Ez persze túl egyszerű volna, mert ezek össze-vissza váltakoznak rettentő bonyolultan, ráadásul mindenkinek más és másképpen.

Pl. van olyan, hogy kreatív vagyok és aktív mondjuk 2 hétig, aztán kicsit fáradt-alvós pár napig, aztán elmélyülős-ötletelős 3 hétig, majd 1 napig haszontalan lusta dög. Néha kicsit langyosabb az idő, néha majd meg fagyok, sokszor kánikula van. Több minden is változik, mert az is folyton más, hogy mikor milyen zenét hallgatok (néha hetekig ugyanaz megy), milyen játékkal játszom, hánykor kelek, stb.

Szóval megvannak a saját kis évszakjaink, és hónapjaink, napsütéseink és viharaink, széljárásaink, hóeséseink, zivataraink.

Szivárványunk. Sajnos sokan alig látják a szivárványukat. Nem azért, mert nincs ott. Rossz helyen nézik! Na, ezt add össze!

Még valami. Néha (nagyon néha) jégkorszakunk is lehet. Ha esetleg te most egész véletlenül épp jégkorszakodat élnéd, hát akkor hajolj közelebb egy kicsit, még, még...

MÉG!

Na ez, az, és most figyelj: HAHÓÓÓ!!! Nyakunkon az április!

Megvan a szivárvány?

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Nekem abszolut megvan. Ilyenkor tavasszal varázslatos a világ kinn a kertben és benn a szívben. Újrakezdés van, új energiák sarjadnak. Jó, hogy élek.Semmi mást nem kell tenni , csak nagyon figyelni a növényeket. Az egész életünk leképezhető a kertben egy gyümölcsfa lombjának megfigyelésével. A születés, a növekedés, a szerelem, az egyesülés,a virágzás, a gyümölcs, a beérés, a hervadás és a halál. Majd minden kezdődik előlről. És ez csodaszép! Fantasztikus! Azonkívül a sok kis élőlény , rovar, bogár, giliszta, hernyó, csiga, rágcsáló, gyík mind ott munkálkodnak a kertben, szinte láthatatlanul és alig hallhatóan.Mint egy minitársadalom, mindenki teszi a dolgát, és így egy egész.Nekem ez a szivárvány.

  • Akik nem látják a szivárványt, talán éppen azért nem látják a szivárványt, mert igazából a sötét árnyakat nem akarják látni, amik félelemmel töltik el az embert, és tudják, hogy ha a nap felé fordulnak, akkor az árnyékok éppen mögéjük kerülnek… és a sötét árnyaktól való félelmükben elmulasztják észrevenni a mögöttük levő szépséges szivárványt. Pedig ha csak kicsit lennének bátrabbak, és fölemelnék a tekintetüket (a lógó orrukat) a földről, akkor megláthatnák, hogy a szivárvány is éppen azon az oldalon van, ahol ők a mumusokat hiszik.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >