álarcos bál

5 Hozzászólás

február 15, 2011

NLP, önismeret, farsang, álarcos bál

Sok levelet és hozzászólást kaptam a jucca pálmáról, már nagyon okos vagyok ezen a területen, szerintem beszélni is megtanítom. Egyelőre zenét hallgatunk 🙂 És hogy a február is tartogasson némi vidámságot az embernek, ilyenkor vannak a farsangok, szóval a kreatív és ügyes szülőnek is rendesen fel kell kötnie a gatyát, hogy kitaláljon valami normális jelmezt a gyereknek. Ahol sok a gyerek, ott könnyebb, mert a kicsik megöröklik a nagyok jelmezeit. Gyerekoromban nálunk a fél osztály cowboy volt, a másik meg indián, de szórványosan előfordult egy-két varázsló, meg hasonlók is. A lányokra már nem emlékszem, de ők biztosan királylányok voltak. Az idei tervben szerepel katicabogár, pók és cipőtalpra ragadt rágógumi, bár engem a csillagfejű csavarhúzó ötlete is lenyűgözött.  

A farsangról eszembe jut még az álarcosbál is, de lehet, hogy az ugyanaz, csak ott már felnőttek vannak? David Bowie-nak van egy filmje, a Labirintus. Igazából egy mese, benne zene, és ebben van egy kedvenc álarcosbálos jelenetem. Amúgy igazából nem vagyok oda a farsangokért, az álarcosbálok jobban bejönnek. (A héten is voltam kettőn.) (Amúgy még csak filmen láttam.) Persze nem is az a fontos, hogy én szeressem a farsangot, hanem a gyerekek. Te hogy viszonyulsz ehhez a farsang-témához?

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Tamás, ez nagyon hasznos tanács, én biztosan megfogadom, és szórakozni fogok! 🙂

  • Tibor: Jó válasz! Tegnap este voltam egy 30-as meglepetés szülinapi bulin és annyira jól éreztük magunkat, hogy negyed 4-kor kapcsolatunk hogy lassan haza kéne menni. Bár nem farsang illetve maszkabál volt, de nagyon jól kikapcsolódtunk a barátainkkal (és a karaoke segítségével). Szükség van a mulatozásra, az éneklésre, a táncra és a bolondozásra. Sajnos a mai társadalmunkra jellemző, hogy nem tudjuk, hogy ezt hol és hogyan csináljuk. Időnként ezt magamon is észreveszem. Szórakozóhelyen csupa füstös leszel, nem rá senki … stb stb. – Ezt mindenki ismeri. Visszakanyarodva én csak javasolni szeretném mindenkinek, hogy éljen a lehetőséggel és szórakozzon. Lassan vége a télnek, úgyhogy ünnepelhetünk Velencében, Brazíliában, vagy ahol vagy! 🙂

  • hát tibor eddig eszembe sem jutott , de most igy vegiggondolva nagyon szivesen elmennek velencebe vagy braziliaba egz olyan igazi allarcosbálra es egy igazi farsangi alarc mogé bujva orákat napokat egyutt tancolni, egyedul, masokkal, idegenekkel. wow.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >