Álom

0 Hozzászólás

április 7, 2013

Személyiségfejlesztés, álom, álmok földjén

Az elmúlt hetekben sok mindent megpróbáltam, hogy emlékezzem az álmaimra, mondhatni, gyűjtöm az álmaim, mert menni fogok az Álmaim földjén. c tanfolyamra, ahol - ki gondolta volna ezt a furcsaságot? - álmokkal fogunk foglalkozni. Szóval célszerű magammal vinni friss álmokat, bár régiek is megteszik, de azt gondolom, az álmok valamiféle üzenetként is értelmezhetők a tudattalan elménktől. Vannak bőven felírt álmaim több évvel ezelőttről, de nem azokat szeretném elemezgetni, mert tudod, az olyan, mintha találnék a telefonomban egy 5 éves, olvasatlan SMS-t. Nem biztos, hogy tudnám bármire is használni. Amúgy ez jellemző rám, nemrég találtam egy olvasatlan üzenetet Facebook-on, amit kb. 2 évvel ezelőtt küldött nekem valaki, de ez a Facebook olyan érdekesen csoportosítja az üzeneteket, hogy simán nem veszem észre őket, ezt pl. valami "egyéb" mappába rakta. Na mindegy.

Személyiségfejlesztés, álom, álmok földjén

Szóval kb. 2 és fél hete felírtam 1 azaz egy db álmot, és bár az nagyon erőteljes volt, ami egy nagyon konkrét és aktuális élethelyzetemmel kapcsolatban hordozott eléggé szimbolikus üzenetet, azóta semmi, mondhatni síri csend és hullaszag. Nem jönnek az álmok. Illetve jönnek-mennek, de képtelen voltam őket tudatos szintre is felhozni, egyszerűen nem emlékszem rájuk.

A lényeg persze az, hogy az álom közben kell felébredni, és akkor fel tudod írni. Ha azt gondolod, hogy majd reggel felírod, azt valószínűleg megszívod, mert addigra úgyis elfelejted. Én így vagyok ezzel. Oké, tudom a fő okát, hogy nekem ez miért nem jön össze. Egyrészt bazi keveset alszom, másrészt nem magamtól ébredek.

Nem igazán tudtam aludni ma éjjel, mindenesetre végre megvan a második álom. Gondolom ez a sok tényező (felébredés-visszaalvás, tanfolyam, nem otthon alvás, fotóolvasás) játszott ebben szerepet, és ennek most nagyon örülök. Hogy mit álmodtam, az végül is tök mindegy, kissé szabatosabban kifejezve úgy is mondhatnám, hogy indifferens. De ha eljössz, elmesélem.

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>