Szobagyűjtemény

0 Hozzászólás

október 25, 2013

Személyiségfejlesztés, álmok, hangok, szobagyűjtemény

“Nem találhatók eredmények a következőhöz: szobagyűjtemény”

Azért ez tényleg ritka fogalom (tárgy?), ha a Google sem találja ezt a szót. Pedig létezik, még régen a kislányommal, Ancsával tanultam törit, és meg nem mondom, melyik híres embernek, valami grófnak szobagyűjteménye volt. Ezt már egész jól megtanultuk, de aztán az a rész következett, hogy valahol rendkívül kedvezőtlenek voltak a hallacsi viszonyok. Ennél a pontnál elkezdtem kétségbevonni az Ancsa által rögzített információ hitelességét. Végül is kiderült, hogy igaziból a gróf nem szobákat gyűjtött, hanem szobrokat, és a hallási viszonyokkal adódtak gondok, meg abból, hogy ugyan, a gyermek mit értett meg az iskolában. Ez legtöbbször harsányt kacajt fakaszt orcám egy apró szegletébe.

Márpedig miután bizonyságot leltünk a szobagyűjtemény létezésére, maradjunk a szobában, és nézzük, hogyan válik egy valóságos esemény vagy tárgy melletted a szobában szimbólummá az álmodban. (A szobagyűjteményről tehát áttérünk a szobaszimbólumra.)

Személyiségfejlesztés, Nikola Tesla

A zseniális feltaláló, Nikola Tesla leginkább számos, az elektromágnesesség terén elért forradalmi fejlesztéséről ismert. Az ő munkássága alapozta meg a modernkori váltóáramú rendszert alkalmazó közhasznú áramszolgáltatást. Ugyanakkor sok olyan hihetetlen tudományos állítást is tett, melyek között néhányat a mai napig, halála után közel hetven évvel sem tudtak megoldani.

Tesla rendkívüli mentális tulajdonságokkal bírt: éles hallása és valósághű vizualizációs képessége, valamint bizarr, szélsőséges szokásai voltak. Képzelőereje segítségével képes volt látomásszerű kísérleteit a valóságban, éber állapotában is lefolytatni a laboratóriumban. Ebből feltételezhetjük, hogy képzeletbeli laboratóriumában Tesla egy szinttel a tudatos álmodás fölött tevékenykedett.

1892-ben Tesla anyja halála előtt pár órával érkezett meg otthonába. Végkimerülésig mellette maradt. Álmából felriadva az anyját látta angyal képében. Azt írta: “Leírhatatlanul édes hangok énekére ébredtem.” Azt gondolta, az álom anyja halálának jele volt, s később meg is erősítette ezt a véleményét. Anyja utolsó szavai Teslához a következők voltak: “Megjöttél, Nidzo, büszkeségem.”

Eleinte Tesla azt hitte, hogy az álom természetfeletti üzenet volt, pár hónap után azonban arra a végkövetkeztetésre jutott, azért álmodta ezt, mert lefekvés előtt egy angyalokat ábrázoló festményt látott, az énekhangok pedig a közeli templomból eredtek.

Tesla esete rámutat, hogy ha melletted a szobában megszólal valaki vagy valami, amikor alszol, ez a hang álmod részévé válhat, és jelenthet nagyon fontos dolgot. Persze nem csak egy hang lehet ez, hanem bármi, amit az álmodon keresztül érzékelsz a valóságból.

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>