• Home
  • /
  • Shop
  • /
  • Regőczi Lalus: Az égig érő erdő I-II. kötetek

Regőczi Lalus: Az égig érő erdő I-II. kötetek

7.000 Ft

Oldalak száma: 764
Kiadó: M & M VITAL KERESK.ÉS SZOLG.KFT.
Borító: cérnafűzött, keménytáblás

6 készleten

Cikkszám: KNV-009 Kategória:

Az égig érő erdő könyvsorozat egy egyedülálló próbálkozás, hogyan lehet az életet úgy bemutatni, hogy annak minden apró részletében megtaláljuk a gondviselést, a kegyelmet, az embereket összekötő láthatatlan ezüst fonalat, miként lehet a félelmeken felülkerekedni, megszelídíteni sárkányainkat és szeretettel fordulni feléjük, mindezt egy mesés történetben, egy belső utazáson keresztül. Az égig érő erdő szerelmes könyv, a teremtésbe való szerelem kifejezése.

Nincs a világon olyan dolog, amit ne lehetne a szeretet nyelvén is megszemlélni, befogadni.

A könyvsorozat a magyar népmesékből ismerős égig érő fa szimbolikáját igyekszik újraértelmezni, ahol már az egyén mellett a közösség is ugyanolyan erővel kell hogy jelen legyen, mint az individuum. Az ember a maga útját járja, de nagyon sokszor észre sem veszi, hogy mennyi segítséget kap ehhez az őt körülölelő környezettől, a közösségtől, amiben él. Mindannyian felelősek vagyunk gondolatainkért, döntéseinkért, cselekedeteinkért, mert ezek nem csupán ránk vannak hatással, hanem pontosan mérhető ökológiai nyomuk is van, ami azt jelenti, hogy a szűkebb és tágabb környezetre is kihatnak.

Mindannyiunkban ott vannak a körülöttünk élők (és a földi síkot már elhagyók) lenyomatai. Sokszor láthatatlanul, de munkálkodnak bennünk. A történetben megörökölt sorsokat is végigkövethetünk, olykor ólommal teli zsákokként nehezedhetnek lelkünkre – melyeket nehéz felismerni és lerakni –, máskor pedig kegyelemként hatnak sorsunkra.

A felismerés már egy óriási lépés. Tudni, hogy bizonyos belénk íródott viselkedésminták hozott anyagok. Ezek átírása azonban nem csupán a mi sorsunkat változtatja meg, hanem őseinkét is, akiktől megörököltük a megoldatlan, feldogozatlan traumákat. Ily módon az időben visszafelé is tudunk hatni önmagunk lelki fejlődése során. Az érzelmek, érzések nem kötődnek időhöz.

Az égig érő erdő története egy nagy családról szól, ahol nem csupán rokoni szálak kötik össze az embereket, hanem más minőségű kapcsolódások is, legyen szó a függőleges, avagy a vízszintes világról. Műfaja: önismereti családregény. Éppen ezért nincs is kimondottan egyetlen főszereplője sem, hiszen mindenki sorsa egyaránt fontos egy családban.

Az égig érő erdő igaz mese – a szó nemesebb értelmében -, melynek mi magunk vagyunk a szereplői, s mindaz megjelenik a lapjain, amit magunkkal viszünk ebbe a sejtelmes, óriási fákkal és élettel teli erdőbe. Minden hang, minden illat, minden érzékelhető és érzéken felüli jelenség csak és kizárólag úgy jelenik meg az erdőben, hogy mi magunk vittük oda. Attól ismerősek, hogy mindvégig velünk voltak, bár erről talán még mi sem tudtunk.

A vízszintes és függőleges világok mentén játszódó történet szerint a természetben megfigyelt változások és maga az élet is arra kellene, hogy ösztönözzön minket embereket, hogy a megismerés által jobbá, teljesebbé váljunk. Vajon elegendő-e csupán legyőznünk félelmeink csatlósait, a sárkányokat? A válasz sokszor a körülöttünk lévő csodákban rejlik.

Tömeg 1,02 kg
Méretek 28 × 40 × 6 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Regőczi Lalus: Az égig érő erdő I-II. kötetek” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

>