Lehet a kutyával kezdeni.

0 Hozzászólás

április 4, 2010

NLP, önismeret, Egek ura, egyensúlyt találni, Lehet a kutyával kezdeni

A "Fel" (Up) című film után, ami igen nagy hatással volt rám, nemrég megnéztem az "Egek ura" (Up in the Air) című filmet is. Hát, ez is ajánlott film. Szóval ha jót akarsz magadnak, nézd meg, kérlek.

Gondolkodtál már azon, hogy milyen értékesek az emberi kapcsolatok az életedben? Barátok, munkatársak, ismerősök. Szülő, gyerek, párkapcsolat. Igazából folyton kapcsolatban állunk egymással - a kérdés az, hogy kivel mennyire szoros a kapcsolatunk. Az emberi kapcsolataink között a komolyabbak ugyanis jelentős felelősséggel járnak, és igen erős kötöttséget jelentenek.

Ha foglalkozol a szüleiddel, ha gyerekeid vannak, ha párkapcsolatban élsz, ha komoly munkád van, az lemondásokkal és kötöttségekkel jár együtt.

Akkor most mit tegyünk? Éljünk kötöttségek nélkül, utazzuk körbe a világot, éljünk a hobbinknak vagy a szenvedélyünknek, legyünk szabadok? És mi lesz, ha pár évtized múlva egyszerűen ráébredünk, hogy sokkal inkább arra vágyunk, hogy legyen Valakink, legyen otthonunk, családunk... Vagy épp ellenkezőleg, minél hamarabb legyen családunk sok gyerekkel, boldog szerelemmel, pajkos kutyával, csodás munkával, de közben úgy érezzük, a kreativitásunk bilincsben hever, s önálló céljaink csak álmok formájában jelennek meg?

Mostanában olyan sokszor az egyensúlynál lyukadok ki, hogy egyrészt biztosan nagyon fontos dolog lehet, másrészt tiszta lyuk vagyok. Mert itt is az egyensúlyt kell eltalálni. 

Tudod, mit mondok én Neked? Legyenek önálló céljaid, a döntéseid te magad hozd meg, vedd észre, hogy a lehetetlen elérhető, és közben ismerj meg és szeress meg egy ugyanilyen embert, és legyetek együtt, s ha eljön az ideje, legyen pont annyi gyereketek, amennyit akartok, és legyen valami nagyszerű munkátok, meg vegyetek egy kutyát is.

Lehet a kutyával kezdeni, az sokat segít. Ha kell, csak szólj! Tudok szerezni ingyen! :o) Nekünk is olyan van, a Zolika. Kicsit kövér,  de így is nagyon szép. 

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>