Tavaszi agytakarítás

2 Hozzászólás

április 11, 2010

NLP, önismeret, Természetes gyógyulás, negatív gondolat, agytakarítas

Hallottam egy filmben, hogy állítólag minden gyógyulás (beleértve a hagyományos orvosi gyógyításokat is) egyharmada valójában a placebo hatás miatt történik, s nincs köze magához az orvossághoz. És most csak azon gondolkodom van-e egyáltalán értelme bármit is bevenni, vagy egyszerűen az is elég, ha csupán hiszek benne, hogy meggyógyulok. És ezzel nyugodtan kizárhatom akkor az összes alternatív gyógyító módszert? Na, biztos nem úgy van az, mert pl. van, ami gondolatok útján gyógyít, vagyis segít elhinnem, hogy meggyógyulok. Ismerek egy gyakorlatot, "Természetes gyógyulásunk" fehasználása a címe, ha jól emlékszem. Ez pl. nagyszerűen működik, pedig csak belső képekkel, hangokkal és érzésekkel "játszadozunk" közben. De mi értelme bevenni az antibiotikumot? 

És ez még csak a kisebb kérdés, mert a nagyobb az az, hogy a gyerekednek beadod-e? Na ilyeneken gondolkodom mostanában. Lehet, hogy kellene csinálnom  nekem is egy kis tavaszi agytakarítást?

Kigyomlálhatnám az összes negatív gondolatomat. Ha iszok, az jó az agyamnak, azt mondják. Fontos, hogy mindig igyunk vizet. Mert akkor jobban működik. Jó hogy jobban, de előtte feltétlenül ki kell gyomlálni, mert különben a gyomot is meglocsoljuk, azt meg nem szokták, azt hiszem, bár nem vagyok egy nagy kert-ész.

Szóval a pozitívakat kellene meglocsolni, nevelgetni, szépítgetni, szeretgetni, és akkor talán nem is volnék beteg, és tudnám azt is, hogy bevegyem-e az ilyen pirint, meg az olyan pirint.

Azt hiszem, menni fog. Ez a kertes dolog amolyan virágos jókedvre derített, s csak most jutottak eszembe a tücskök, hogy fognak neki örülni!

Te milyen gondolattal gyógyítod magadat?

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Szia Viki!Nem tudom mekkorák a gyerekek. Én itt Tibi honlapján olvastam valahol a gyógyító mesékről és ki is próbáltam. Igaz az én gyermekeim túl vannak már a tanuláskontrollon és tudnak elmetérképet rajzolni, de a kisebb gyerkőcök is nagyon kreatívak. Sőt talán ők még jobban bele tudják élni magukat a mesékbe és le tudják rajzolni. Én vallom hogy a gyógyító mesék a gyerekeknél is nagy agytakarítást tudnak végezni. Nálunk bevált!

  • Nem könnyű…mert ha a gyerek végig köhögi az éjszakát, akkor vajon most mi legyen?Mert használom azt, amit én jónak gondolok és nem gyógyszer. NA de a gyereknél mi számít? Hogy én hiszek benne vagy ő?Mert ő mindent gyógyítónak hív, mikor beteg. Szerintem ez pozitív. Mert így talán minden gyógyítja is.Szóval elvileg minden csak placebó és rajtunk áll az egész.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >