alagút

3 Hozzászólás

szeptember 5, 2010

NLP, önismeret, szimbólumok, alagút

Szereted a szimbolikus dolgokat? 

Mert én nagyon. Mondjuk pl. ilyen szimbolikus dolog a híd. Összeköt valamit. A létra. Feljuthatsz rajta a csúcsra. A csillagok. Elérheted őket. A hülye szomszéd. Megszabadulhatsz tőle. Na jó, őt nem szeretem. De ha valaki nagyon hülye, azt már tényleg tekinthetjük szimbolikusnak. 

És amikor találkozom egy ilyennel, akkor el szoktam gondolkozni. Na jó, főleg akkor gondolkozom, amikor olyasmivel találkozom, amit igazából ritkán látok. Pl. a kulcs is egy szimbólum, mégsem kezdek el minden nap filozofálgatni az ajtó előtt, amikor hazamegyek. Ezen a hétvégén azonban Pécs felé tartottam, enyhén lejárt szavatosságú GPS-emre támaszkodva, amely Pest után elveszítette a fonalat, és végig azt közvetítette, hogy épp a zöld mező közepén száguldok százharminccal, benne a fűben. Azért szeretjük, nem tehet ő róla, hogy gőzöm sincs, hogyan kell befrissíteni a szoftverét. Szóval már ez is adott egy különleges hangulatot az útnak, ahogy mentünk benne a mezőben, legalábbis virtuálisan. Meg be is sötétedett. Épp arra gondoltam, milyen nagy élmény volt a múltkor Győr felé az autópályán, amikor láttam azokat a nagy szélkerekeket, amikor feltűnt egy alagút. 

Na, hát nekem az alagút is szimbolikus. Jelkép. Át lehet rajta jutni valamin. És nem csak arról van szó, hogy "bemegyek oszt kijövök", hanem az alagút egy átjáró is egyben, amely összeköt két különböző világot. Na hát itt igazából az autópálya egyik részét kötötte össze a másik részével, és nem az fogott meg, hogy eljutottam innen oda, hanem egyszerűen tetszett. Szép volt. Sárga volt, tiszta, és világos. Na jó, nem tudom elmagyarázni, mi volna benne jó, de jó volt. Aztán vége lett, és jött a következő. Meg még egy. Meg még egy. És még egy. 

Azt mondják, amikor majd innen elmegyünk, akkor is átmegyünk egy alagúton. Hát azt én valahogy így képzelem el, mint amilyenek ezek az alagutak. Csak azt nem tudom, akkor majd mit mutat a GPS-em. Addig talán valaki elmondja majd, hogyan kell befrissíteni a szoftverét. Nézd, itt egy fénykép róla. Kicsit homály, mert a mobilommal készült, de nem baj, annál sejtelmesebb. És rajta van az elmaradott GPS-em is.

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Szia Márti!4 ilyen alagút van közvetlen egymás után, de ez Pécs felé van, nem Győr felé.M6-os autópálya!:)

  • Gondolkoztam, mert, én is szoktam néha, hogy hol van a Győr felé vezető autópályán alagút? Jó, hogy küldted a képet, úgy látom, ez a Lánchíd-alagút, ugye? Jól néz ki a képen! Most már tudom, mi köt össze minket, Egert és Győrt 🙂

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >