Ez már a tavasz?

9 Hozzászólás

március 2, 2011

NLP, sikeres kommunikáció, önismeret, itt a tavasz

A csillagászati tavasz kezdete március 17. Ezen a napon a Nap pont az Egyenlítő felett halad, pontosan keleten kel és nyugaton nyugszik, és ezen a napon az egész Földön egyenlő az éjszakák és nappalok hossza. Ez a napéjegyenlőség. Nekünk ez a tavasz kezdete lesz, a déli féltekén élőknek pedig az őszé. Kíváncsi vagyok, milyen idő lesz 17-én, mindenesetre nem csak csillagászati, hanem meteorológia kezdete is van a tavasznak, ez pedig március 1.  

Aznap hajnalban, amikor kitettem a lábam az ajtón, nem mondom, hogy kánikula volt, mert dideregtem rendesen, de néhány madár már énekelt az utcában. Ez nagyon jó, teljesen más hangulatba kerülök, ha madarakat hallok. Lehet, vennem kellene kanárit, vagy valamilyen madarat, ami télen is énekel. De lehet mégsem, mert megennék a macskák? 

Már nagyon várom az igazi tavaszt, amikor meleg van, és ki lehet ülni a kertbe egy kicsit. Az NLP azt mondja, minden sikeres kommunikáció alapja az összhang, vagyis a közötted és partnered között kialakuló harmónia. Amíg nincs meg az összhang, talán felesleges is bármit mondani. Azt hiszem, nem csak a kommunikációban fontos az összhangra figyelni. Gondolj arra, hogy te magad is valami nagyobb  egésznek a része vagy. A világ, amely körülvesz részben alakítható, formálható, másrészt viszont állandó. Nem tudod megváltoztatni az időjárást, az évszakok ritmusát, a természet lüktetését, amely évre évre ismétlődik. Ilyenkor jó ráhangolódni a természetre, és együtt lélegezni azzal. Mi történik tavasszal? Melegebb lesz, kisüt a nap, visszatérnek a madarak és a tücskök, kinyílnak a virágok, zöld és színes ruhába bújnak a kertek. Ha szeretnél ezzel összhangba kerülni, hát magad is felmelegedhetsz odabent, lerakhatsz néhány terhet, amelyet már régóta cipelsz magaddal, és felkészülhetsz rá, hogy új hajtásokat hozz, hogy virágba borulj. Nekem a tavasz fellélegzés a hosszú tél után, egyszerre jelenti a kreativitást és megújulást.  

A fagyos szél még pofátlan módon bebújik a kabátok alá, de hamarosan valóban beköszönt a tavasz, és nem számít, hogy meteorológiai vagy csillagászati lesz, de meleg lesz, színes és illatos. Ideje elgondolkozni rajta, milyen ötleteid, álmaid és vágyaid várnak arra, hogy kivirágozhassanak végre. Hangolódj rá a természetre, készülj a tavaszra és a megújulásra! Én is azt teszem. 

Te mit tervezel, ha beköszönt a tavasz?

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Dezső, Te a tettek embere vagy, úgy érzem! 🙂 De most már tényleg tavasz van!

  • Hogy mit csinálok tavasszal? Ugyanazt amit nyáron, ősszel, és télen is, csak jobban! Ha közben adódnak új ötleteim, akkor igyekszem őket megvalósítani.

  • Jó ötlet :-)Hát várjuk a telet! Jó is az 🙂 Főleg úgy, ha közben tavasz van!

  • Valahogy ma minden olyan vidám.Tibor feltesz egy kérdést:Te mit tervezel,ha beköszönt a tavasz? Erre nekem rögtön beugrott egy válasz és nevetnem kellett.Mi lenne ha megírnám neki? Megbotránkozna? Kipróbálom.Tehát, válasz : várom a telet!Csak pozitivan.

  • Előttem rendkívüli esemény áll, ugyanis ebben hónapban fog megszületni a lányom. Nagy készülődés végén vagyunk (babaholmik, szoba … stb), de még nincs minden a helyén.Úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy a legizgalmasabb tavasz és nyár előtt állok. 🙂

  • Hát persze, a maga idejében, ne korábban. De ne is később! A kezes és szerethető terhek szerintem nem igazán terhek, csak ha bizonyos szögből nézed őket, de hát ez meg mindenre igaz, mert a legcsúcsszuperebb dolgok is terhesek, ha megtalálod azt a szöget, amiből nézheted. A buta dolgaidra pedig vigyázz, el ne veszítsd őket! Mi lenne a világból buta dolgok nélkül, hm? Dög unalom, nem igaz? :o)

  • Nehéz ügy, mert ezzel a havazással a tél teljesen belopta magát újra a szívembe. 🙂 De persze az is lehet, hogy csak túlságosan kedvelem azokat a terheket, amik még a batyuban vannak, és vonakodom kicsit megválni tőlük. Túl kezesek és szerethetők voltak, nincs szivem otthagyni őket. Ez nyilvánvalóan buta dolog, de az én buta dolgom, úgyhogy bírom.De azért a tavasz az jóság, mindig az szokott lenni. De jöjjön a maga idejében, ne korábban. Mantra-mantra. :))

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >