Három küldetés hétvégére

8 Hozzászólás

február 22, 2020

NLP, személyiségfejlesztés, énidő, három küldetés

Tekintsd ezt egy játékos hétvégének, és gondolj arra, hogy bármennyire is szombatról és vasárnapról beszélünk, teljesítened kell három feladatot. Ha hosszú hétvége van, akkor meg pláne.

A három feladat a következő:

1. Énidő
2. Pihenő
3. Tanuló

Gondolj arra, hogy ez játék. Én adok neked három önfejlesztő küldetést, és te teljesíted azokat. Ez egy Élő Küldetések hétvégi minicsomag, ami szórakoztat és jót tesz neked.

Játékszabály:

A feladatok NEM vonhatók egybe, mindegyik külön-külön teljesítendő.
Rendelkezésre álló idő: A hétvége

Jutalmad:

Ez a három feladat növeli az önmagadra irányult figyelmed, vagyis magaddal fogsz foglalkozni. Ennél hasznosabbat nehéz elképzelni. Kipihenheted magad, s ez nyugalmat és erőt is ad neked. Fejlődni fogsz a feladatoktól, és jól érzed magad.

A három küldetés

1. Énidő

Tarts legalább 40 perc énidőt.

Az énidő feltételei:

  • Légy egyedül.
  • Önmagaddal foglalkozz.
  • Fontos dolgot csinálj.

Ha például a lábad áztatod, az nem elég fontos, hacsak nem a lábadat gyógyítod így, ami egy fontos dolog jelenleg az életedben. Ekkor is kiegészítendő ez azonban valamilyen egyéb értékes tevékenységgel, például megtervezed a céljaid, kreatív írást használsz, rajzolsz, döntéseket hozol. Megcsinálsz egy gyakorlatot az ingyenes NBU-ban.

Ha meghozol egy új döntést, teljesítesz egy rég halogatott feladatot, megtervezed a jövőd, vagy hasonló izgalmas dolgot teszel, akkor biztos lehetsz abban, megfelelő módon töltöd ki az énidőd.


2. Pihenő

Ez egy nagyon kedves és jóleső feladat a hétvégére. Csinálj valamit, ami testileg és lelkileg is pihentet. Gondolj arra, hogy megszabadulsz a mögötted álló napokból hátramaradt mindenféle stressztől, feltöltődsz és megnyugtató gondolatokra lelsz. 

Legalább egy órát tölts ezzel.

Pihenhetsz bármilyen módon - csak ne aludj közben, mert az nem pihenés, hanem alvás. Olvashatsz, zenét hallgathatsz, elmerülhetsz egy forró fürdőben vagy egy hipnotikus transzban. Ha filmet néznél, gondosan válaszd meg, és lehetőleg egy pozitív hangvételű, motiváló, elgondolkodtató történetet válassz. De elmehetsz sétálni is, ha azt kellemesnek találod.

Ha van valaki, akivel együtt töltenéd ezt az időt, és társasága kellemes számodra, őt is bevonhatod. Leviheted a kutyád sétálni, reptetheted a papagájod a nappaliban, elmehetsz szaunázni a kedveseddel, kártyázhatsz a barátoddal. Mennyi lehetőség!


3. Tanuló

Tanulj valamit ezen a hétvégén. A tanulás azt jelenti, hogy elsajátítasz valamit, amit eddig nem tudtál, vagy fejleszted egy meglévő képességed. 

Tanulhatsz franciát, programozást, numerológiát, NLP-t. Használhatod az internetet, a számítógéped, a  könyvtárat. De gitározhatsz is, vagy süthetsz egy különleges tortát, amit korábban sosem. Megtanulhatod kezelni a telefonod, beprogramozni a mosógépet, rávenni a gyerekedet, hogy álljon fel a számítógéptől, vagy kipróbálhatod, hogy megy a tripla leszúrt rittberger.

Az élet fejlődés. Gondoskodj te is erről.


Ha mindhárom küldetést megcsináltad, vagy ha csak valamivel kevesebbet, és akkor is, ha többet:

Írd meg egy hozzászólásban, hogy sikerült.

Remélem, jól szórakozol és eredményes lesz a játék.

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

  • Szia Tibi! Megcsináltam a 3 feladatot. Vagy kettőt, ahogy vesszük. Az énidőben megihletett egy meditációs videó és írtam róla egy verset. A pihenőidőben egy forró fürdőt vettem, hangulatvilágítással, kellemes hanghatásokkal. A tanulóidőt kissé máshogy sikerült megoldani. Ugyanis sokszor belemerülök a tennivalókba és mindent egyszerre akarok elintézni, kapkodva, úgyhogy tegnap folyamatosan emlékeztettem magam, hogy Lassíts! És ezt is tanulni kell szerintem. Kösznöm!

    • Köszönöm Eszter, én ezt háromnak veszem! Több feladat egyszerre, ismerem a helyzetet, ez egy külön téma.

  • Szia! Nagyon jópofa szitu: éppen az autómban ülve várakoztam, és kihasználtam az időt, éppen a benyomásaimat írtam, kreatív írásban, csak úgy, ami érzés, gondolat jött, és pihenésképpen elolvastam a leveledet! A 40 perc énidő tegnap megvolt:). Pihenőidőként éltem meg ma reggel a paprikás csirke főzést. Tanulóidő pedig egy angol nyelvű szakmai anyag magyarítása volt! Tök jó gyakorlatok, köszönöm szépen!

    • Zsóka, köszönöm, hogy megosztottad, és zseniális megoldás a pihenésre a paprikás csirke! 🙂

  • Sikerült mindhárom feladatot teljesíteni, bár a harmadik még mindig tart. Megtanulni valamit lehet úgy “szőrmentén” [holnapra elfelejtem] vagy alaposan [álmomból felébredve is tudom csinálni]. Ez utóbbi nekem több időt vesz igénybe, mint egy hétvége… Gyakorolni kell. Sokat. Nap, mint nap… 🙂

    • Köszönöm, és valóban, igazad van! Megtanulni és tanulni nem ugyanazt jelenti. Helyesen értelmezted a feladatot! 🙂

  • Szia Tibi !

    Megvolt az Énidő , ez minden nap megvan , erre mindig szakítok időt . Mert megérdemlem! És mert így tanultam Tőled. A pihenés is megvolt , sok feladatom volt délelőtt , ezért egy órát keresztrejvényeztem . Most pedig folytatom a tanulást , ma sincs ez alól felmentésem magamtól . Így hát mindhárom küldetésem teljesítem még ma . Tudod , amit ma megtehetsz…
    Üdv , Zsuzsi , legyen szép estéd!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >