NLP, Belső Írás - a legjobb társ a hétköznapokban


Van egy módszer, amit évek óta napi szinten használok. Ez a hobbim és szenvedélyem is egyben. Legalább két oka van annak, hogy ennyire szeretem csinálni. Az egyik, hogy élvezetes, a másik, hogy hasznos.

A kreatív írás egy fajtájáról van szó, a Belső írásról. Semmi másra nincs szükség hozzá, csak egy tollra és egy füzetre. A módszer alapját a szabad írás adja.

Szabad írás

Az egészet úgy képzeld el, mintha naplót vezetnél, amelybe bármilyen gondolatodat leírhatod. Ez a módszer annyiban más a hagyományos naplóírástól, hogy folyamatos kézírással történik, vagyis nem állunk meg közben gondolkodni, hanem megszakítás nélkül írunk. 

Már önmagában ezt is érdemes kipróbálni, mert a kézírás az áradó gondolatokkal egészen különleges tudatállapotba tud hozni. Átélheted a kreatív fókuszálást, és észreveheted, mennyire másképpen gondolkozol így papíron, mint amikor csak a fejedben peregnek a gondolatok.

A szabad írásra épül Julia Cameron "Reggeli jegyzetelés" nevű módszere is, amely "A művész útja" c. könyvből vált ismertté.

Belső írás

 A Belső írás olyan írásfeladatok összessége, amelyek teljes egészében a folyamatos kézírásra épülnek. Meghatározott témákról írunk, és különféle feladatokat hajtunk végre. Összetett, szórakoztató és színes írásgyakorlatokra gondolj, amelyek során szabadjára engedheted a fantáziádat, elmerülhetsz régi emlékekben, leveleket írhatsz vagy a különféle szavak betűivel végezhetsz kreatív játékot.

 Mire jó ez?

 Ezzel az írással át tudod alakítani az életed. Elsősorban egyfajta belső nyugalomra számíthatsz. Az írás elvezeti a stresszt, megnyugtatja a lelked, felszabadít.Ezen túlmenően az írást használhatod a kreatív problémamegoldás eszközeként. Ha elakadtál valahol, ha nem tudsz továbblépni, az írás kiutat mutathat neked. Az önismeret és személyiségfejlesztés egyik legjobb eszköze a Belső írás, amelyet használhatsz öngyógyításra, hiedelmek átformálására vagy célkitűzésre is.

Ha elkezdesz rendszeresen írni, egy olyan belső utazást élhetsz át, amely megnyitja előtted a világot.

NLP

A Belső írás teljes összhangban van az NLP-vel, vagyis a Neuro-lingvisztikus programozással. Ez azt jelenti, hogy az NLP gyakorlatai visszaköszönnek az írásban. Átírhatod az emlékeidet, a jövőbe vihetsz hasznos belső erőforrásokat, különféle színű tollakat köthetsz össze nagyszerű belső állapotokkal (ez az NLP-s rögzítések elvén működő színes írás).

 A téma rendkívül izgalmas, így érdemes lehet kihasználnod a tavasszal kínálkozó lehetőséget:

Belső írás élő tanfolyam

Egerbakta, 2020. április 18-19.

NLP, Belső Írás - a legjobb társ a hétköznapokban

Különleges tanfolyamra invitállak most. 

Egy nagyszerű csoporthoz csatlakozhatsz április 18-19-én, amikor kellemes környezetben, családias hangulatban egy kétnapos tanfolyam keretében élhetsz át nagyszerű élményeket, miközben megismered a Belső írást.

Szombaton és vasárnap reggel fél tíztől délután öt óráig merülhetsz el az írásban.

 Beszélgetések, egyéni és csoportos írásgyakorlatok során fedezheted fel az írásban és az önmagadban rejlő erőt. Ez a tanfolyam az önfejlesztés különösen mély területeit tárja fel előtted. Bár a tanfolyam egyik célja, hogy elvezessen téged a szabad írás szokás szintű kiépítéséhez, már a két nap alatt is számíthatsz pozitív változásokra.
Kevesen leszünk, hogy jusson időnk egymásra és minden kérdés válaszra leljen. 

Mire lesz szükséged?

Egy füzetre és egy jól fogó tollra. Néhány szövegkiemelőre és pár színes tollra, hogy a színes írást is megismerhesd.

Az étkezés a helyszínen is megoldható, étel rendelhető és konyha is rendelkezésre áll. Teára, kávéra és egy kis nassolnivalóra mindkét napon a vendégünk vagy.

A helyszín

NLP, Belső Írás - a legjobb társ a hétköznapokban, Egerbaktai helyszín

A tanfolyam Egertől 10 km-re, Egerbaktán, az Egri-Bükkalja területén, az erdő szomszédságában lesz megtartva.

Barátságos és otthonos környezetben várunk téged, amely összhangban van a tanfolyam bensőséges hangulatával:

NLP, Belső Írás - a legjobb társ a hétköznapokban, Egerbaktai helyszín

Szép időben a kertben is tarthatjuk a foglalkozást, ahol az erre a célra kialakított pavilonban ülhetünk le. Az írást ebben a környezetben is különleges élmény megtapasztalni.

NLP, Belső Írás - a legjobb társ a hétköznapokban, Egerbaktai helyszín

Ha szeretnél többet is megtudni erről a különleges tanfolyamról, szívesen megtekintenéd a teljes gyakorlatlistát vagy szeretnéd lefoglalni a helyed, kattints a lenti gombra!

About the author 

Tibi

A Mindennapi NLP alapítója, szerző, tréner, írásmániás, családapa. Ha meg akarod ismerni, olvasd el az írásait, kövesd a Twitteren: https://twitter.com/tibiszucs

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>